annemiek-schuitema.reismee.nl

Eerste Kerstdag; anders dan anders

Na een gezellige dag gisteren, stond er voor vandaag een barbecue op het programma. Via Facebook kwamen hier op en samen met zo'n 70 andere ''Dutchies'' werd er vandaag gebarbecued op Bronte Beach.
Helaas was het weer niet echt fantastisch, maar gezellig was het zeker. Tegen 16.00 uur besloten we weg te gaan. Het was vooral heel druk bij de barbecues en ook begon het wat te sputteren. Een stukje verderop, bij Tamarama Beach, hebben wij onze eigen Nederlandse barbecue voorgezet. Ondanks het weer, was dit best geslaagd. Tevens hier ook leuke gesprekken gevoerd met mensen uit de UK.

Vandaag weer leuke en gezellige gesprekken gevoerd. Toch wel fijn om weer even hele gesprekken in het Nederlands te kunnen voeren. Uiteraard ook heel leuk om de verhalen van anderen te horen!!

Merry Christmas!

Heel gek om dit jaar niet met Kerst thuis te zijn en cadeautjes onder de boom te leggen. Dit jaar vier ik voor het eerst Kerst in de zomer en niet in de winter, dat alleen al is een heel gek idee.

Vandaag toch een beetje Kerst gevierd. Samen met Sascha, Priscilla en Esmee naar Bondi Beach gegaan om daar samen Kerst te vieren. Niet echt een Kerstdag maar gezien het weersvoorspellingen was dit de beste stranddag. Vooraf had een ieder van ons al voor $10 cadeautjes opgehaald en vandaag zouden we door middel van een dobbelspel erachter komen wat iedereen had gekocht.
Helaas begon het na een klein uurtje enorm te waaien en we hoopten nog dat het aan ons voorbij zou gaan, maar niets bleek minder waar. In de verte hadden we het al zien lichtflitsen en regenen, het kwam nu wel onze kant op. Snel alles ingepakt en een schuilplekje gaan zoeken. Het zou niet gaan stoppen met regenen dus besloten we een leuk cafeetje op te zoeken om hier ons Kerstspel voort te zetten.

Één van mijn cadeautjes, een Kerstsok, viel erg in de smaak :). Het was geen eens mijn cadeau, het was de verpakking van het cadeautje, maar alleen de sok bleek ook al voldoende te zijn geweest. Tegen 17.00 uur besloten we te stoppen en richting huis te gaan. Iedereen blij met de cadeautjes die waren bemachtigd. Ook al was dat niet het geval, gezelligheid is ook heel wat waard!!

In het centrum nog even wat gegeten en iets na 19.00 uur afscheid genomen. Morgen, hoe gek het ook klinkt, barbecueen met een groep van 70 Nederlanders! Ben benieuwd hoe dat gaat.

Voor iedereen hele fijne Kerst en alvast een gelukkig & gezond 2018!

Veel liefs,

Annemiek

Chill weekend

Afgelopen dagen geen berichtje geplaatst, dus dan nu maar even :)

Na alle avonturen van de afgelopen twee weken was ik best wel uitgeput. Zo veel gezien, gedaan, gereisd en natuurlijk niet al te veel slaap door alle gezelligheid!! Als ik het over moest doen, had ik het zeker weten weer zo gedaan. Geen moment spijt gehad van alles wat ik heb gedaan of heb beleefd. Enig ''nadeel'' is misschien wel dat je op een gegeven moment wat rust te kort komt, dat was nu.
Dit weekend was dan ook lekker relaxen en niks doen :)
Zaterdag was het prachtig weer en werd de gehele dag eigenlijk doorgebracht op het strand. Zwemmen, relaxen en natuurlijk een beetje bruin worden. Ook 's avonds werd niet echt wat ondernomen, lekker rustig aan.
Zondag was het qua weer wat minder. Eerst uitslapen en daarna toch maar even naar het winkelcentrum om de tijd te vullen. Tijdens het winkelen bedachten we; misschien is de bios wel een goed idee. Helaas ging dit ook over, de enige film die in de hele bioscoop draaide was Star Wars. Nou nee bedankt, dan sla ik wel even over.

Dit weekend was dus niet heel bijzonder, maar wel even lekker ontspannen en bijkomen van alles!

Tot later!!

Liefs Annemiek

Cairns…Wat was je mooi!

Net weer terug van het ene avontuur en alweer klaar voor de volgende. Vrijdagavond (8 december) na stage vertrok ik weer richting het vliegveld. Dit keer om naar het noorden te gaan en dan wel naar Cairns. Wat echt op mijn bucket list stond voordat ik naar Australië vertrok was toch wel echt duiken bij Great Barrier Reef.
Met wat vertraging van zo’n 45 minuten en een korte taxi, kwam ik rond 00.20 uur aan in mijn hostel. Sascha, een meisje dat ik vorige week ontmoet had tijdens mijn outback avontuur was ook in Cairns en sliep ook in dit hostel. Even snel kletsen en toch maar snel op bed; morgen stond het eerste avontuur the wachten…

Dag 1 ~ 9 December 2017

Vroeg op vandaag. Deze zaterdag stond een dagtour naar de Great Barrier Reef op het programma. Voordat ik mij ging inchecken bij de terminal, moest ik eerst mijn camera ophalen. Dit doe je waarschijnlijk eens en nooit weer, dus ik was van mening dat er foto’s gemaakt MOESTEN worden. Hiervoor had ik da nook een onderwatercamera gehuurd. Met de camera op zak naar de terminal om mij te melden. Hierna was het een kleine 10 minuten lopen na de boot, die om 8.00 uur de haven van Cairns verliet. We zijn los! Op naar het rif!

De boottocht duurde zo’n 2 uur voordat we bij de plek aankwamen waar we gingen duiken. Zelf had ik een tour geboekt waarbij ik kon snorkelen en één introductie duik had. Dat laatste was het eerste wat ik ging doen. Wetsuit aan, helemaal in het harnas gehesen en dan nog eens proberen op te staan..Je raad het al; ik viel gelijk weer achterover in mijn stoel! Jemig wat is zo’n tank zwaar zeg!

Het was tijd om het water in te gaan. Voordat we überhaupt het water in konden hadden we al uitleg gekregen over verschillende gebaren, maar ook over hoe je moet ademen, het ontpoppen van je oren etc. Eenmaal in het water oefen je dit eerst een aantal keer. Elke meter die je naar beneden gaat moet je je oren ontpoppen. Doe je dit niet, dan kan je vervelende oorklachten krijgen. Tijd om echt te gaan duiken. Een hele ervaring die ik zeker niet had willen missen! Wat mooi was dit zeg. Naast het vele koraal en verschillende soorten vissen, heb ik zelf een haai gezien! Heel vet.

Na het duiken was het tijd voor een uitgebreide lunch en om door te varen naar de tweede duikplek. Hier ben ik gaan snorkelen. Hoe mooi ik het duiken ook vond, het snorkelen was misschien nog wel beter. Wellicht doordat je niet zoveel hoeft na te denken over van alles en nog wat. Je kan meer ontspannen en genieten van alles wat je ziet.
Rond 19.00 uur kwamen we weer terug in de haven.Weer een bucket list vinkje gezet; vandaag was een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Eh je ziet niet elke dag een haai voorbij zwemmen ?

Dag 2 ~ 10 December 2017

Na een gezellige avond gisteren met Sascha, heerlijk uit eten geweest, was het vandaag ook weer redelijk vroeg op staan. Samen met Sascha, we hadden dezelfde tour geboekt voor vandaag, ging ik naar de watervallen. Om 08.00 uur werden we met een busje opgehaald. Samen met vele anderen zou het een gezellige, maar zeker ook warme dag gaan worden. We vertrokken als eerste naar Babinda Boulders. Hier liepen we een klein stukje door het regenwoud en kregen we uitleg over bepaalde planten, spinnen en vlinders die daar leven. Na een korte wandelingen keerden we terug naar de picknicktafels vlakbij de bus voor wat thee/koffie met wat cake en verschillende soorten koekjes. Wanneer alles weer was opgeruimd was er de mogelijkheid om in het meertje te gaan zwemmen. Enorm koud water, dus deze sloeg ik met nog wat anderen even over.

De tweede stop was bij de Josephine Falls. Hier gingen we Rock sliden. Super lachen!! Beetje een blauwe kont op het einde maar wel grappig!! Hier was het water super lekker en we hadden het onderling ook heel gezellig. Enige tijd later was het weer tijd om door te gaan naar de volgende plek; het theehuis. Hier werd ons een lunch voorgeschoteld met lokale producten. Eerlijk is eerlijk; ik vond het niet heel bijzonder, het toetje daarentegen was dan wel weer overheerlijk :)

Millaa Millaa Falls was het volgende puntje op het programma. Hier werd de wel bekende hair flick gedaan. Tja, ik met mijn korte haar had niet zo heel veel succes haha. Ook hier nog even lekker gezwommen en geklets met anderen die ook mee waren op de tour. Als laatste werd het Lake Eacham aangedaan. Hier niet gezwommen, maar wel met de voeten in het water gezeten. Want ja wanneer iemand je een bizar verhaal verteld over krokodillen en je daarna bij dit meer komt waar dus ook krokodillen in de wintermaanden zwemmen…Nou nee bedankt, ik sla even over.

Rond 19.00 uur waren we weer terug in het hostel en hebben nog even over de boulevard gelopen. Uiteraard werd er ook weer wat lekkers gegeten.

Dag 3 ~ 11 December 2017

Pff de wekker om 6.15 uur, weer een vroege ochtend. Maar ach, gezien de temperaturen in het noorden van Australië (komt door het regenseizoen, dan is het enorm warm) is vroeg opstaan op zich geen straf. Om 7.10 uur zou ik worden opgehaald, dit werd wat later, maar het ontvangst zorgde er al voor dat ik dacht; dit gaat een bijzondere dag worden… De gids was, na ja laten we zeggen dat hij bijzonder was.

Doordat we wat later waren vertrokken reden we direct door naar de plek waar we thee/koffie met wat cake en verschillende soorten koekjes kregen voorgeschoteld. Ook was er een klein souvenirwinkeltje bij. Vanaf hier gingen we op een boot om krokodillen te spoten. De boottocht over de Daintree River duurde een uurtje, maar het duurde best lang voordat er een krokodil werd gespot. Zelf had ik het idee dat een krokodil best snel groeide tot zijn uiteindelijke lengte, echt bleek dit helemaal niet waar. De gids spotte een krokodil en iedereen dacht; Waar dan? Het was een kleine krokodil, volgens de gids nog geen 2 meter lang, maar deze krokodil zou ongeveer 2,5 a 3 jaar oud zijn! Ze groeien dus helemaal niet zo snel als dat ik dacht. Ook vanwege het regenseizoen is het spotten van krokodillen wat lastiger. In deze tijd van het jaar zijn de vrouwtjes vaak onder water om eieren te leggen. Wij hadden geluk! Even later zagen we nog een krokodil van zo’n 4 a 5 meter lang. Hierna waren we aan de overkant van de rivier. Hier stond de tour gids weer op ons te wachten. Hij was met de bus op ferry gegaan en zo naar de overkant van de rivier gegaan.
Vanaf hier vertrokken we naar Cape Tribulations. Onderweg reden we door het regenwoud en vertelde de gids over de verschillende dingen die we tegen kwamen. Aangekomen bij Cape Tribulations werd er gegeten en daarna een kort bezoekje gebracht aan het naastgelegen strand. Hierna gingen we wat verder het regenwoud in om bij twee verschillende meertjes te zwemmen. Het water was heerlijk! Na dit zwemavontuur werd de bus weer opgezocht en werd er koers gezet naar Port Douglas. Hier was de optie om te gaan zwemmen of gewoon lekker op het strand te luieren. Ik koos voor dat laatste nadat ik een wandeling had gemaakt naar het uitzichtplatform. Hier bij Port Douglas is een speciaal net in het water voor zwemmers. In dit zeewater zwemmen namelijk ook krokodillen en dit net is ervoor om deze buiten het zwemgedeelte te houden.

’s Avonds bij de avondmarkt gegeten en nog wat leuke dingetjes gekocht. Zelfs nog een cadeautje gekregen voor mijn verjaardag!

Dag 4 ~ 12 December 2017 

Iets later dan de andere dagen, maar toch nog op tijd opgestaan. Om 8.30 uur zou ik worden opgehaald voor mijn laatste tour hier in het mooie Cairns. Vandaag ging ik quad rijden. Om precies 8.30 uur stond het busje voor bij het hostel en bleek dat ik de enige zou zijn. Dit kon 2 dingen betekenen: of dit was immens saai of iedereen koos voor een dagje boulevard met zwembad. Gelukkig was het het laatste, want dit was zeker niet saai! Eerst mocht ik zelf een aantal keer de baan rijden en daarna ging ik samen met Gracy het trein af. Wat normaal een korte en snelle pauze is tijdens deze tour, was vandaag wat langer. Na de pauze gingen we weer het trein op om lekker te crossen. We crosten tussen de bomen door, palmen, langs het meer over heuveltjes en ook tussen de velden waar suikerriet groeit. Voldaan en vooral onder veel stof keerde ik tegen 11.30 uur weer terug naar het hostel.

Na een snelle wasbeurt samen met Sascha bij de Swedish shop gegeten. Wat we dan hebben gehad? Lekker Hollands; een frikandel en kroket :)

Hierna vertrokken ook wij naar het zwembad op de boulevard. Zoals ik al eerder had geschreven zijn er veel krokodillen hier. Zwemmen in zee is dan ook een no go. Behalve wanneer er veiligheidsnetten of dergelijke zijn, kun je er zwemmen. Is dit er niet dan is het super gevaarlijk! We hebben lekker gezwommen, gekletst, ijsje gegeten en natuurlijk bruin gebakken in de zon.

’s Avonds uit eten geweest en toen was onze laatste avond al weer voor bij en zat het avontuur er hier in Cairns al weer bijna op…

Dag 5 ~ 13 December 2017 

Heerlijk uitgeslapen, na 4 dagen vroeg opstaan was dit wel even lekker. Om 10.00 uur was het tijd om uit te checken. We besloten onze spullen op te slaan in de opslagruimte hiervoor bij het hostel en nog even naar het centrum te lopen. Nog even wat spulletjes ingeslagen bij de supermarkt voor de terugvlucht en daarna nog maar een keer bij de Swedish shop gegeten, wat absoluut geen straf was :)

Om 13.00 uur werden we opgehaald met de shuttel bus die ons naar het vliegveld bracht; het Cairns avontuur was dan nu echt voorbij.

5 geweldige dagen gehad in Cairns waarbij er zeker weer een paar vinkjes zijn gezet op de bucket list!!

4 FANTASTISCHE dagen gehad in de Australische Outback

Van mijn leven nog nooit zoveel gezweet, water gedronken en bergen beklommen. Nieuwe mensen ontmoet, vrienden gemaakt en vooral een hele gezellige tijd gehad. Wauw! Wat was dit een FANTASTISCHE ervaring, eentje om nooit te vergeten.

Dag 1 ~ 30 November 2017

Donderdag 30 november vloog ik om 10.30 uur naar Ayers Rock, vanaf hier zou mijn outback tour dan echt gaan beginnen. Na 3 uur vliegen, een tijdsverschil van 1,5 uur, kwam ik eindelijk aan op Ayers Rock Airport. Wat een hitte!

Vanaf het vliegveld werd ik met anderen die ik ook deze tour deden opgehaald met de bus die de komende 4 dagen mijn vaste plek zou zijn. In het vliegtuig had ik al kennis gemaakt met een Duits koppel die ook deze tour gingen doen en geheel toevallig zaten we in dezelfde groep.
De totale groep bestond uit 22 mensen. Niet iedereen deed hetzelfde aantal dagen deze tour, maar het was direct al heel gezellig in de bus. Eenmaal compleet gingen we op weg naar de eerste stop; het tankstation. Ondanks dat ik lege flessen had meegenomen voor water, besloot ik hier toch maar wat koud water te gaan halen. Pfff dat was wel even lekker zeg. Hier vandaan reden we verder naar het cultureel centrum. In dit centrum worden dingetjes verkocht van de Aboriginals, maar is ook veel informatie te vinden over het nationaal park zelf. Na dit bezoek ging de reis verder naar Uluru, the Rock, om daar te gaan wandelen. Vandaag was het boven de 40 graden waardoor een deel van de looproute was afgesloten. Wanneer het boven de 36 graden is, sluiten ze een deel omdat je anders te lang en te veel in de zon loopt. Eerlijk is eerlijk; niemand vond dit echt heel erg. Vanwege de warmte waren we dus sneller klaar met wandelen en bracht onze tourgids Jayden ons naar een uitkijkpunt van 360 graden. Normaal gesproken wordt dit niet gedaan, maar we hadden nu tijd over vanwege de gesloten route.

Tijd voor avondeten. Terug naar een uitkijkpunt op Uluru om hier gezellig met z’n alleen te gaan eten en om de zonsondergang te zien. Helaas liep dit wat anders want het werd aardig bewolkt en het begon wat te donderen. Na het eten dan ook snel opruimen en de bus weer in op weg naar de camping. Iedereen genoot van een welverdiende douche en nadat er nog even werd geklets was het tijd om naar bed te gaan. Wanneer ik mijn tent in ging, schrok ik me een ongeluk; er zat een vleermuis in de tent!! Nou echt niet dat ik in die tent ging slapen. Het was gelukkig niet koud, dus buiten slapen was dan ook geen straf. Ook nog heel gezellig want eigenlijk sliep iedereen van onze groep buiten.

Dag 2 ~ 1 December 2017

Om 3.30 uur werden we gewekt om ons klaar te gaan maken voor een nieuwe dag. Papa zou zeggen; Dat is vroeg pissen. Nadat alles was opgeruimd en iedereen weer in de bus zat, vertrokken we weer naar het uitkijkpunt van Uluru. Nu voor de zonsopkomst. Eveneens werd hier ontbeten. Zo gek, het is maar gewoon een rots in de natuur, maar door alle verschillende natuurverschijnselen is het zo mooi om het elke keer weer te zien. Rond een uur of 6.00/6.30 uur vertrokken we naar Kata Tjuta. Ook deze werd beklommen. Het is een klim, maar dan heb je ook wat, wat een prachtig uitzicht. En ondanks dat het best vroeg was, was het toch weer behoorlijk warm. Vandaag zou het ook weer tegen de 40 graden worden. Achja, gezien het weer in Nederland mag ik niet klagen.
Na de klim werd er koers gezet naar de camping. De outback is erg uitgestrekt dus heelveel mogelijkheden om te stoppen heb je niet. Iedereen in de bus was aan het slapen, ik was samen met Jayden de enige nog die wakker was. Zonde vond ik het om te gaan slapen. Wilde alles goed in mij opnemen, wie weet kom ik er wel nooit meer! En zo zie je ook nog eens wat; wilde koeien en kamelen!
Onderweg naar de camping werd er nog een aantal keer gestopt om onder andere te tanken, wat lekkers te halen voor ’s avonds en om hout te gaan zoeken voor het kampvuur. Aangekomen op de camping gingen we gezamenlijk naar de zonsondergang kijken. Ja alweer, maar het was weer ooh zo mooi. Het is zo rustig en stil, echt een momentje van rust was dit. Na de zonsondergang werd er gezellig met beide groepen rond het kampvuur gezeten. Er werd gegeten, gezellig geklets, gelachen en natuurlijk gedronken. Ondanks de tenten die er deze avond ook weer waren, besloot iedereen toch weer buiten te gaan slapen. Veel te warm in zo’n tent.Dag 3 ~ 2 December 2017

Ook vandaag werd er weer vroeg opgestaan om weer vroeg aan de wandeling te beginnen. Gezien de temperaturen in de outback niet echt een straf. Om 6.00 uur begonnen we aan de helse beklimming van Kings Canyon. Jemig, wat was het eerste gedeelte zwaar! Een trap van de rosten, die zo stijl als het maar kan omhoog ging. Op een gegeven moment dacht ik; niet naar beneden kijken, want dan ga ik niet meer verder.
Eenmaal boven was het het allemaal waard. Het was super mooi! Geweldig uitzicht over de omgeving en met de opkomende de zon was het helemaal gaaf om te zien. Na een wandeltocht van ongeveer 3 a 3,5 uur waren we weer beneden. Na het beklimmen van Kings Canyon stond een lange reis voor de boeg. Vanaf hier vertrokken we naar Alice Springs om te gaan overnachten. Onderweg werd nog even een stopgemaakt om kameel te rijden. Tja, als je er dan toch bent dan doe je dat ook maar gelijk :)
Aangekomen in Alice Springs en iedereen was afgezet bij zijn of haar accommodatie was het tijd om jezelf even op te frissen. We hadden onderweg al besloten om gezamenlijk te gaan eten bij de Rock Bar en hadden dan ook al een tafeltje gereserveerd. Geen idee wat ik moest gaan kiezen; zou ik gewoon voor safe gaan een schnitzel bestellen?? NEEE, natuurlijk niet. Annemiek was weer zo gek en liet zich overhalen om kangoeroe te gaan eten. Mijn god, waar begin ik aan dacht ik. Eerlijk is eerlijk het was super lekker! Omdat ik maandag jarig zou zijn besloot ik een rondje te gaan geven, wanneer ik Jayden (onze gids) vroeg wat hij wilde hebben vroeg hij waarom ik een rondje gaf. Uitgelegd dat ik maandag jarig ben etc. etc. Ik moest gaan zitten en ontspannen…Wat stond met nu weer te wachten? Samen met de ander tour gids hadden ze een feestje georganiseerd. Super lief en heel gezellig!! Hier in Australië is het heel normaal dat wanneer je jarig bent (of in mijn geval bijna) je niet je eigen drankjes betaald. Ik heb dus zo goed als helemaal niks betaald, dat deden Jayden en de anderen voor mij. Helaas komt aan elke gezellige avond een eind. Beetje laat wel, om 1.00 uur lag ik in mijn bed en om 4.45 uur ging de wekker weer.. Achja, je bent maar 1x jarig :)Dag 4 ~ 3 December 2017

Na een gezellig avond, maar zeker een zeer korte nacht ging de wekker weer om 4.45 uur. Gezien voorgaande dagen ging het opstaan me vrij gemakkelijk af. Snel klaarmaken en naar beneden. Om 5.25 uur zou de bus weer vertrekken richting Ayers Rock vanwaar mijn vlucht weer ging naar Sydney. Een busreis van 6 uur waarbij iedereen uitgeteld in de bus zat en natuurlijk de nodige uurtjes slaap heeft gehad.

Om 13.00 uur vertrok mijn vlucht weer naar Sydney. Na 4 geweldige dagen zat het er dan echt op. Super jammer!! Maar wee een hele ervaring rijker, nieuwe vrienden gemaakt en een verjaardagsfeest die ik nooit meer zal vergeten.

Gevaarlijk of schattig?

Zakje wortels, zonnebrand, camera, eten en drinken voor onderweg, check! Vandaag vroeg op om naar Morisset Park te gaan. Een park gelegen naast een psychiatrische inrichting (hoor Robert al zeggen; ''ga je naar al je vrienden'') met wilde kangoeroes. Wauw! Deze beesten kunnen best gevaarlijk zijn, vooral in het wild natuurlijk. Maar in dit park zijn tamme, wilde kangoeroes te vinden.
Na een bus-/treinreis van bijna twee uur, kwamen we aan op Morisset Station. Vanaf hier namen we de shuttlebus naar het park. Het ritje met de shuttlebus duurde nog geen 10 minuten, maar de plek waar we werden ''gedropt'' was heel mooi. Midden tussen de bossen zijn deze tamme, wilde kangoeroes te vinden. Uiteraard waren we niet de enigen die vandaag dit toch wel bijzondere park bezochten. Zeg nou eerlijk; waar kan je nou wilde kangoeroes vinden?
Helemaal achter in het park, tegen de bosrand aan waren de kangoeroes te vinden. We konden ze aaien en uiteraard werden de meegebrachte wortels ook gulzig in ontvangst genomen. In het busje hadden we al instructies gekregen wat ze wel en niet te voeren en ook werd duidelijk dat de mannetjes kangoeroes wel een agressief konden zijn. In het park was dit ook wel te zien. Één kangoeroe, beetje de koning van het stel denk ik, was best een beetje eng. Wanneer een andere kangoeroe werd gevoerd kwam hij er een beetje dreigend aan en de gevoerde kangoeroe ging er van door. Ik kan je vertellen; ik ook! No way dat ik dat beest ging voeren!

Rond 13.00 uur besloten we weer terug te gaan, we waren inmiddels al twee uur bij deze toch wel schattige beestjes geweest. Vandaag was super warm, maar zeker ook super leuk! Een hele ervaring rijker, een ervaring die ik niet had willen missen!

Veel liefs,

Annemiek

Avondje ontspannen

Na een lange stagedag stond er vanavond een avondje bios op het programma! Vanaf stage direct naar Chatswood centrum om de avond in het winkelcentrum door te brengen. Donderdagavond = koopavond! Er heerst dan ook een hele gezellige sfeer.
Maar goed, terug naar de bioscoop. Deze zijn hier heel anders dan in Nederland. Je koopt je kaartje op de etage onder de de bioscoop, daarna ga je naar boven waar daadwerkelijk de bioscoop is. Een hele etage van het winkelcentrum is de bioscoop, best een beetje vreemd. Nadat we ons kaartje hadden gekocht voor Daddy's Home 2, wat lekker hadden gehaald gingen we richting de zaal. Er was niemand...we dachten dit is mooi, hele bios voor ons alleen :) Uiteindelijk kwamen er nog een aantal mensen, maar bij 8 hield het wel op. Nederlandse bioscopen kunnen wel een voorbeeld nemen aan de stoelen die ze hier gebruiken: heerlijke relax stoelen. Je drukt op een knopje en je benen gaan de lucht in, je rugleuning gaat wat naar achteren en daar lig je dan. In een heerlijke relax stand een film kijken, wie wil dat nou niet?!
De film was ook erg leuk, humoristisch wel. Wie weet word de bios nog een keer bezocht. Tja, die stoelen zaten wel heel erg lekker :)

Tot de volgende keer!

Veel liefs,

Annemiek

Eerste duik in zee....CHECK!

Wanneer in Nederland de weersvoorspellingen zeggen dat er kan is op regen, dan kun je er voor 90% vanuit gaan dat het ook daadwerkelijk regent. De weersvoorspellingen hier zijn het tegenovergestelde.Dit weekend zou het echt prut weer worden; regen, regen en nog eens regen. Aangeven was +/- 80% kan op regen, echter is het eerder 80% kans op zon dan op regen :)

Na een droge, benauwde dag gisteren, was vandaag niet minder. Het was super mooi weer, echt warm. De tas werd dan ook gepakt voor een lekker dag je bruinbakken op het strand. Na een busreis van 45 minuten, aangekomen op Balmoral Beach. Klein en gezellig, ook qua drukte viel het reuze mee.
Spullen werden uitgepakt en heb lekker genoten van de zon. Het was daadwerkelijk zo warm dat een duik in zee wel lekker verkoelend was. Beetje fris in het begin misschien, maar als je maar even door bent is het heerlijk!!
Vandaag was lekker relaxen en opladen voor de volgende stageweek.